Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Τι καλό θα μας απασχολήσει σήμερα;


Οι φάλαινες τρώνε τις σαρδέλες και τα λιοντάρια τις αντιλόπες. Μα συνήθως πολλές μικρές δυστυχίες νικάνε μια μεγάλη. Αν είστε τυχεροί, θα πετύχετε τα όνειρά σας, αν δεν είστε μάλλον θα πεθάνετε φτωχοί- πιο γρήγορα, πιο γρήγορα. Τρέξτε μα μην το βάζετε στα πόδια, ελάτε όσο είναι ακόμη νωρίς , όσο προλαβαίνετε και σαν το κάνετε να έχετε περίσσια υπομονή- πιο γρήγορα, πιο γρήγορα. Όσοι είναι γραφτό να ευννοηθούν, ευνοούνται, οι υπόλοιποι απλά συνεχίζουν τη ζωή τους. Ο χρόνος πίσω δεν κυλάει μα τα φαντάσματα στοιχειώνουν και όποιος δεν κάνει ανακωχωχή με το παρελθόν του καλό θα ήταν να μην μιλάει για την ώρα- πιο γρήγορα, πιογρήγορα. Μάνα γιατί με γέννησες αφού ήξερες πως έμελλέ να τυραννηθώ τόσο; Όταν ήμουν παιδί δεν με ένοιαζε τίποτα και τώρα αν δεν νοιαστώ με περιμένει το τίποτα. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είμαστε εμείς, σημείο κοινότυπο μα πολύ συχνά αμελητέο.Αν μόνο την καρδιά σου ακολουθείς ,μάλλον θα ταλαιπωρηθείς αρκετά και αν είσαι περισσότερο ρομαντικό απο όσο δεν τους κάθετε ξινό στα μούτρα μάλλον την πάτησες γιατί μάλλον θα προσπαθήσεις τον κόσμο αυτό να αλλάξεις και ίσως αποτύχεις ή θα τα καταφέρεις μέχρις ότου εμφανιστεί κάποιος άλλος πιο ρομαντικός απο εσένα- πιογρήγορα,πιογρήγορα. Οι περισσότερες επιτυχίες απλά τυχαίνουν και έκτοτε πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν. Άφθονοι οι σκουπιδότοποι, βρωμίστε ελεύθερα το μέρος! Αλίμονο σας αν δεν πιστεύετε κάπου, έστω σε κάτι γιατί ποια νύχτα ήταν φωτεινή δίχως φεγγάρι ή έστω μερικά αστέρια .Και τα φώτα της πόλης- γρήρορα, γρήγορα- δείχνουν πως καταφέραμε πολλά, πολλά εκ των οποίων θα μας καταστρέψουν.
‘’Και τώρα διακόπτουμε το πρόγραμμά μας γιατί πρέπει να καταθέσετε λεφτά στην Τράπεζα τα οποία θα τα κάνετε αμέσως ανάληψη για να τα κάψετε’’,μας προστάζουν.
Στις τσέπες μου έχω περισσότερα απο όσα χρειάζομαι ενώ μια μύγα χέζει πάνω σε κάποιον που δεν έχει ούτε αέρα δανεικό και σαν τον βοηθήσουμε να ανασάνει εκείνοι που -ΓΡΉΓΟΡΑΓΡΉΓΟΡΑ- δεν βοηθάνε σχεδόν ποτέ θα μας κρίνουν.
Κλείστε τα φώτα και κοιμηθείτε. 

Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα.

Μια καινή, κενή και ίδια μέρα.

Νιώθετε και εσείς τόσο κουρασμένοι;

(Όταν κατάλαβα πως έψαχνα συνεχώς δικαιολογίες,παρατήρησα ένα δένδρο στο βάθος να φλέγεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Σε κανέναν δεν χωράνε Και σε κανέναν δεν πηγαίνουν  Τα δικά μου παπούτσια. Είναι ένα και μοναδικό ζευγάρι  Που όμοιο του δεν έχει φτιαχτεί...